Sunday, July 18, 2010

My Baby Boo


It was a day when I was with him only..It was a day when Papa not around hihihi..So pe lagi, masa ni la nak snap gmbr dia sepuas2nye..almost 50 photos aku snap but am loading few je lar..masa ni Adam berumur 4 bulan..

Monday, April 26, 2010

Welcome 2010!

Memang dah outdated utk aku ucapkan Happy New Year 2010 tp still I have to continue the journey of my blogging photography. So many things happened until skrg baru aku leh update blog aku..masa aku menaip ni am definitely free free and free...nampak nor busy ek..My last update when I was in my 5 months pregnancy tp skrg udah pecah..my 'ADAM DARWISH' pun dah kuar n he's now 6 months old...fuhh can u imagine bape lame aku xupdate blog.Walaupun amalan bloggingku berhenti seketika, my photography work still on..Yat has captured weddings while am doing the editing part.We have moved actively from month to month doing the photography things. My lovely D60 was sold with RM 1.5K few months back and we've upgraded to D90.And now the new journey begin!Ni just nak share with you guys on my activities from few months back..

Sept 2009

My 1st raya during my pregnancy..and the 1st day of raya is at my hometown...sempat lagi balik kampung wat shoot kat sawah ngn my family..ihiks..seronok dapat beraya sambil shoot photo..kat sawah lak tuh masa matahari terik atas kepala..demi nak shoot yg menarik kitorg sanggup! Raya ketiga kitorg balik ke KL..And definitely raya this year of 2010 will be Yat's family turn pulak..gilir2x gitu..

Dec 09

I was in 7 months pregnancy. Perasaan xlarat pun menjadi2x...salah satu alasan utk tidak berblogging. ihiks...

Yat captured weddings kat Ampang , Empangan Batu and Batu Muda, Selangor.

Jan 2010

We have sold our lovely D60 and replaced with D90 and few other gadget (lens, tripod and other minor2 stuff related to it).

Our 1st experiment with D90 start ngn job wedding K Ros + Abg Shukri kat Kuala Kangsar, Perak.

Last outing with PS team kat Tmn Tasik Perdana..We've WM, Arelan,Aiman,Amb,Nurul and 2 others..

Last outing with KSP's member pun kt Tmn Tasik Perdana..gigih jugak aku pegi..adala aku ambik gambar sekeping dua ..ingatkan sempat anta ke majalah Pa & Ma tp xsempat sbb selang 3 hari pastu aku masuk spital..

20 Jan 2010 : Adam Darwish Zuriyat dilahirkan...Sakan kitorg mengambik gambar..1st baby katakan..A week after that aku balik kg berpantang kat sana..and Yat still active with the photography things..Here some weddings captured during my confinement..

Feb 2010

Still in confinement. Yat balik 2 minggu sekali. Ktorg wat model shoot kat sawah dan pantai ; sis becomes a model , myself as a director and Yat as a photographer. Satisfied with the outcomes walaupun a bit mess with a flash. Definitely got to improve on that!

Mar 2010

Apr 2010

Honeymoon at Berjaya Redang Resort in Terengganu. It's a gift from my boss. Thanks Boss!!

May 2010

Family day with Yat's officemate at Teluk Batik, Perak.

June 2010

Wedding job at Kok Lanas, Kelantan. I'm the OP of the wedding sbb client ni nak photographer pompuan.

Trip to Sg Klah, Perak with Yat's family.





Saturday, September 5, 2009

1 Malaysia - Street Outing

Ni outing Yat and D60 team from photoskool kt Jalan Bukit Bintang masa bulan posa aritu..waktu merdeka day nie... dia shoot apa yg menarik kat mata je...tak tau lah semua photo yg di shoot kena ke tak dgn tema outing dia(1Malaysia).. hahaha...Aku xjoinla sbb dah jadi mak buyung ni kena paham2la kan..;p

1Malaysia Poster

Menara KL

Sky scene

KL

Reflection from the road

Our public trasport...monorel

Cari rezeki

Have a seat....

Alcohol Drinks!!!

Absolutely HARAM...

Add ImagePavili.....

Spray Can (assume je lah..hehehe)

Wall Mural

Where am I?

Security and H1N1

Gambar - gambar bawah nie... ehsan dr Wan Mad and Bob Tahar... bukti yg yat join outing nie...






Wednesday, August 12, 2009

Outing at KTMB

Last Friday kitorg pg outing kat stesen Keretapi Tanah Melayu..motifnye nak ambik gambar night trail,CLS and ghost tricks...ramai gak member photoschool yg dtg sambil kenal member baru....D60 vs D90 vs Canon..hehehehe.....

Outing kitorg start pukul 8.00pm sampaila kul 12 am..aku, Yat n Nurul balik dulu xtaula yg lain2 balik kul baper..suasana kt KTMB waktu memalam camni sunyi sgt n bingit sangat bile kitorg dtg ambik gambor buat kecoh kt situ..hihi..model lak gilir2 among us ..memandangkan sume org nak mengambik gmbr n aku sorg xde kamera sbb share ngn Yat so aku la jd model depa..pastu gilir2 lak Gizzly n Yat pastu org lain....hohoho..outing kali nie more to experiment shoot.... so gambar yg diambil kena byk yg kena baiki... tp sekurang2 nye... we know the basic tricks...


Group Photo

CLS Testing

Ghost Trick 1

Ghost Trick 2

Night Trail + Star Light

Monday, August 3, 2009

TTD60 ,McDonalds Damansara

Another TT organized by Fahmi n Aiman kt port lain lak , McD Damansara..memula tu aku malas gak sbb jauh dr rumah pastu diorg plan wat ari Khamis lak tu..konpem penat..tapi bile dah sampai sana susah plak nak berpisah ngn diorg ni..walaupun aku sorg je kaum hawa tp langsung tak menghalang aku utk menimba ilmu..pergh skema pulak ayat ni..aku cam biasala kalau TT mesti fokus tang editing..of coursela ngn bantuan Amb..benda yg aku try wat kt umah tak menjadi sume aku tny Amb..tips2 and pelajaran2 lain pun bnyk aku belajar..thanks Amb..geng2 lain cam Aiman n Fahmi fokus pasal D90. Yat and Kemat lak belajar pasal teknik panning n tips2 dlm photography..bile dah seronok borak nak dkt kul 12 pun xsedar..anyway, thanks for member of club for attendance and support..Just nak mention sket yg TT ni cukup bermanfaat buat aku n Yat..

Thursday, July 30, 2009

Wedding Artwork










Ni nak share sket my wedding artwork with friends out there..hasil kreativiti sendiri n hasil gambar pun sendiri ambik....so,pasni sesape berminat sila contact saya..callo babeh!

Thursday, July 23, 2009

Outing Editing Club D60


TT lagik...jgn terkejut sbb sepanjang menjadi ahli photoschool ni pasti ada TT yg sekali sekala tp kerap jugak la diadakan..tujuannye adalah utk perbincangan,pembelajaran,pengenalan ahli2 baru,merapatkan ukhuwwah secara informal selalunyer di kedai2 makan, NZ, KFC Wangsamaju terutamanye..utk warga photoschool yg berada di luar kwsn liputan iaitu di luar KL, aku xsure la pulak diorg wat kat ner..

Back to topic TT ari Sabtu aritu was mainly pasal bab2 editing..expert2 cam Lan ngn Amb diwajibkan hadir sbg sifu kitorg aritu...bnyk soalan terjawab dgn jayanyer..ahaks...thanks to both of them..dr benda yg aku xtau jd tau...yg dtg aritu pun xramai cuma ada Lan, Amb,Nurul,Aiman,Yat n myself...we plan to do another outing editing sbb bnyk lagi kitorg perlu tau bab2 photoshop nie...Antara hasil editing yg belajar aritu,korang leh tgk gmbr aku cam kertas terselak gitu..hihi..ada lagi la nnti aku buat tutorial yek...
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget